ajatuksia Valon Talo:n nimestä..

Mistä nimi Valon Talo tulee..

Valo merkistee minulle keveyttä, valoa ja iloa. Kun sulkee silmät, eikä olekaan pimeää.. Tässä tapauksessa ihmisessä tai kodissa, ”talossa”. Valo tulee sisältä, sitä ei voi toiseen kantaa vaikka kuinka yrittäisi, se on mielen tila, olemisen taso missä on mukana vahvaa luottamusta tähän hetkeen ja elämään.

Talo voisi olla vaikkapa sielun koti, ihminen, paikka missä on hyvä olla. Kun Valo asuttaa kotia, on hyvä olla. Meissä kaikissa on Valoa, on vain opittava näkemään se ja siihen voi joskus tarvita toisen apua ja tukea. Vaikka Valoa ei voi toiseen kantaa, voi luottamus ja usko oman tilanteen korjaantumiseen löytyä, kun asioita katsoo hieman eri vinkkelistä, ehkä toisen kanssa. ”Pimeintä on juuri ennen auringon nousua” sopii myös teemaan, siitä miten joskus voi kokea syvää olemisen tuskaa ja seuraavana hetkenä alkaa kirkastua ja kaikki näyttää selkeämmältä.

Pyrin löytämään luottamuksen ja Valon itsessäni ja omassa elämässäni ja huomaan sen olevan helpointa kun elää vain hetken kerrallaan, juuri tämän läsnäolevan hetken, sellaisena kuin se on, epätäydellisenä ehkä mutta kauniina, juuri oikeanlaisena.

Elämähän on löytöretki mikä antaa meille yhä enemmän, mitä syvemmälle itseemme uskallamme katsoa.. Olen mielelläni kanssakulkija, kuuntelija, mukana tekemässä oivalluksia, jakamassa.